I'm a title. Click here to add your own text and edit me.

Kuruluş ve İdari Personel Durumu
Fakültemizde 4’ü kendi kadrosunda 15’i 13/b-4 ile görevlendirilmiş olmak üzere toplam 22 idari personel bulunmaktadır. Fakültemizde 4 şirket çalışanı hizmetli bulunmaktadır. Ayrıca hizmet satın alma yöntemiyle 2 hizmetli daha çalıştırılmaktadır.
Fiziki Mekân Bilgileri
Eğitim Fakültesi binaları Üniversitemiz 1999 tarihinden itibaren hizmet veren Yenişehir Kampusunda yer almaktadır. Mersin kent merkezinin batı yönünde bulunan Yenişehir Kampusu, toplam 34.544 metrekare alana sahiptir. Eğitim Fakültesi A ve B Blok olarak iki ayrı binada hizmet vermektedir. A Blokta dekanlık ve idari personel ofisleri, akademik personel ofisleri, 1 konferans salonu, bir toplantı salonu, bir seminer odası, 1 bilgisayar laboratuarı, 3 fen bilgisi laboratuarı, bir fizik laboratuarı ve 14 derslik yer almaktadır. Bu dersliklerden biri aynı zamanda resim ve müzik dersliği olarak kullanılmaktadır. B Blok zemin katında kreş yer almakta, 1. katında Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezine ait dört adet derslik ve Rektörlüğümüze bağlı ofisler dışında fakültemiz tarafından kullanılan 9 adet derslik ve bir adet drama dersliği bulunmaktadır. B-Blok 2. katında ise idari ve akademik personel ofislerinin yanı sıra bir adet bilgisayar laboratuarı hizmet vermektedir. Ayrıca Kampusumuzda yer alan Enstitülerin yer aldığı binada iki adet küçük amfi tarzında derslik 2013-14 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Tıp Fakültesi’nden Fakültemize tahsis edilmiştir.
Ofisler
Eğitim Fakültesine ait A Blok’ta 23 akademik personel (15’er m2 ), Dekanlık ofisleri (4 adet toplam 60 m 2 ), 6 idari personel ofisi (1’i 30, 2’si 15, biri 10, 2’si 5’er m2 ), 2 araştırma görevlisi ofisi (1’i 15, 1’i 30 m2 ), 1 grupla danışma odası (15 m2 ), 1 bireysel danışma odası (5 m2 ) bulunmaktadır. Ayrıca 1 depo (30 m2 ), 1 arşiv odası (10 m2 ) mevcuttur. B Blok hizmet binasında ise 22 akademik personel ofisi (15’er m2 ), 2 idari personel ofisi (15’er m2 ), 2 araştırma görevlisi ofisi (biri 15 m2 , biri 30 m2 ) bulunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme Birimi
Fakültemiz A Blok birinci katında, 2014-15 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize Ölçme ve Değerlendirme Merkezi olarak hizmet vermesi planlanan Ölçme Değerlendirme Birimimiz hizmet vermektedir.
Yemekhane Durumu
Fakültemiz Akademik ve İdari Personel ile Öğrencileri Yemek ihtiyacını MEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki Yenişehir Kampusu Yemekhane binasında karşılamaktadır.
Kütüphane Durumu
Fakültemiz öğrenci ve personeli Merkez Kütüphanenin yanı sıra Yenişehir Kampusumuzda bulunan kütüphaneden de yaralanmaktadır. Ayrıca Kütüphanenin sunduğu elektronik veri tabanına uzaktan erişim sağlanabilmekte, başka üniversite kütüphanelerinden de ödünç kitap alınabilmektedir.
Spor Tesisleri
Yenişehir Kampusunda 1 adet çok amaçlı (basketbol, voleybol, tenis kortu) beton zeminli spor sahası bulunmaktadır.
Genel Değerlendirme
Güçlü Yönlerimiz
-
Akademik yeterliğe sahip, değişim, gelişim ve işbirliğine açık, liderlik özellikleri ile takım bilincini birleştirmiş, etik değerlere bağlı genç bir akademik kadroya sahip olma.
-
Toplum hizmetlerinde (hizmet içi eğitim, araştırma projesi, danışmanlık vb.) deneyim sahibi olma.
-
İhtiyaçları önemli ölçüde karşılayacak bilgi teknolojisi altyapısına sahip olma.
-
Lisansüstü programlara sahip olmak ve Öğretim üyesi Yetiştirme Programında öğrenci kabul etmek.
Gelişmeye Açık Yönlerimiz (Zayıf Yönlerimiz)
Kısa / Uzun Dönemli Hedefler
-
Yardımcı öğretim elemanı (uzman, araştırma görevlisi) sayısının yetersiz olması -
-
Uluslararası işbirliği ve deneyimin eksik olması - Çalışma mekânının hizmetin gereklerine cevap vermede yetersiz olması
-
Dersliklerin nitelik ve nicelik durumlarındaki yetersizlik
-
Hükümet bütçe ve kadrolarındaki kısıtlamalar
-
Yükseköğretim ve öğretmen yetiştirme politikalarında yapılan değişikliklerin yarattığı belirsizlikler
-
Öğrenci kontenjanlarının merkezi olarak belirleniyor olması ve öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı ve ders yükünün fazlalığı
-
Lisansüstü program ve öğrenci sayılarının artırılması
-
Yardımcı öğretim elemanı (uzman, araştırma görevlisi) sayısının artırılması
-
Eğitim-Öğretim amaçlı laboratuar ve atölyelerimizin nitelcik ve niceliğinin geliştirilmesi
-
Uluslararası ve ulusal yayın sayısının artırılması
-
Hizmetiçi ve çeşitli kurumlara verilen eğitim programlarının artırılması
-
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarla Fakülte iş birliğinin güçlendirilmesi
-
Yeni uluslararası ve ulusal öğretim elemanı ve öğrenci değişim programlarının oluşturulup geliştirilmesi - Eğitim Fakültesinin kendi ihtiyaçlarına cevap veren bir binaya kavuşması.
Bölümler
-
Beden Eğitimi Öğretmenliği
-
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
-
Fen Bilgisi Öğretmenliği
-
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü
-
İlköğretim matematik Öğretmenliği
-
İngilizce Eğitimi
-
Okul Öncesi Öğretmenliği
-
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
-
Sınıf Öğretmenliği
-
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
-
Türkçe Öğretmenliği