top of page

 

  MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

    Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır.

    Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarına program kapsamında gelerek eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabilirler.

  MEVLANA

    Programa adını veren Mevlana'nın asıl adı Muhammed Celaleddin'dir. Mevlana, bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan yöresinin Belh şehrinde 1207 tarihinde doğmuştur. Mevlana ismi, Sultan Veled, Şems-i Tebrizi ve sevenlerince kullanılmış; adeta onunla özdeşleşen evrensel bir simge olmuştur. Batılılarca da Rumi olarak bilinmektedrir.

XIII. yüzyılda yaşamış, ama eserleriyle çağları aşmış bir sufi olan Mevlana; "Gel ne olursan ol, gel" dizelerine yansıdığı üzere insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmemiştir. Merhameti, karşılıksız ve sınırsız insan sevgisinin yanı sıra sonsuz hoşgörüsüyle sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Hayata ve insanlara bakışıyla bir fikir adamı olarak da tüm dünyada kabul görmektedir. 

Öğrenim hayatı boyunca dönemin değişik ülke ve şehirlerinde yer alan eğitim kurumlarını hem bir öğrenci hem de bir bilim insanı olarak ziyaret etmiştir.

Neden BÖTE?

İlkokullara 'Kodlama' Dersi Geliyor

 

İlkokullara yeni bir ders daha geliyor. Bilim,

 

 

Sanayi ve teknolloji Bakanı Fikri Işık 

 

 

İlkokullara kodlama desleri gelmesi için Milli

 

 

Eğitim Bakanlığına teklifte bulunacaklarını

 

 

belirterek, "Daha ilkokul çağında yavrularımız 

 

 

kodlamayı öğrensin." dedi.

 

Son Zamanlarda 
8

SEMİNER

yurt dışında probleme dayalı öğrenme konusunda eğitim almış öğretmenlerden bir gün boyunca eğitim alabileceksiniz.

6-8

9. Uluslararası BÖTE Kurultayı

 

 Yakın Doğu Üniversitesin de gerçekleşecektir. Tüm BÖTE öğrencilerini ve öğretim elemanları ağırlanacaktır.

İletişim

Tel: 0324-341-2417

Fax: 0324-341-2823

Mail: bilgisayar.ogretim.teknolojileri@mersin.edu.tr

Adres: Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yenişehir Yerleşkesi     GMK Bulvarı 33000 
Yenişehir / MERSİN 

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus

© 2023 BY FREE LINE CREATIVE STUDIO. PROUDLY MADE BY WIX.COM

bottom of page