top of page

 

  ERASMUS+  PROGRAMME

   

    Amaçları Nedir, Programa Niye Erasmus+ Adı Verilmiştir?

2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanıyor. Erasmus+ Programı; eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor. Erasmus+ Programı?na bu adın verilmesindeki ana sebep, kamuoyunda daha fazla tanınan, yurtdışında eğitim ve Avrupa işbirliği ile güçlü bir şekilde özdeşleştirilen önceki Erasmus programının bilinirliğinden faydalanmaktır.

 

  Erasmus+ Programı ile Neler Değişiyor?

    Erasmus+ Programı, temel amaçlar ve faaliyetler açısından bakıldığında mevcut programdan çok büyük farklılıklar içermiyor. Ancak, mevcut programın etkinliğinin arttırılması, daha kolay uygulanabilir ve sade bir yapıya kavuşabilmesi amacıyla bazı değişiklikler öngörülüyor. Erasmus+ Programı ile gelen yenilikleri şöyle sıralayabiliriz:

Hayatboyu Öğrenme Programları bünyesinde yürütülmüş olan Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig 

  •  

programları ile Gençlik Programı ve  5 uluslararası işbirliği programı (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink ve Sanayileşmiş Ülkelerle İşbirliği Programı) da dahil edilerek Erasmus+ Programı başlığı altında toplanıyor. Tek program ile daha basit başvuru kuralları ve prosedürler getirilerek parçalı yapı ve mükerrerlikler sona eriyor,Mundus, Tempus, Alfa, Edulink ve Sanayileşmiş Ülkelerle İşbirliği Programı) da dahil edilerek Erasmus+ Programı başlığı altında toplanıyor. Tek program ile daha basit başvuru kuralları ve prosedürler getirilerek parçalı yapı ve mükerrerlikler sona eriyor,

 

​    Yüksek lisansını yapmış öğrencilerin eğitimlerine yurt dışında devam edebilmeleri ve bilgi-yoğun bir işte çalışabilmeleri için gereken becerileri kazanmalarını desteklemek amacıyla hibe garanti programı uygulanmaya başlıyor,

Daha önceki dönemde uygulanmış olan Yükseköğretim Alanında Sanayileşmiş Ülkelerle İşbirliği (Bilateral Cooperation), gençlik alanını da içerecek şekilde Erasmus+ Programı?nın merkezi projeleri arasında varlığını koruyor. Ancak işbirliği yapılabilecek ülkelerin kapsamı genişliyor, (İşbirliği yapılabilecek ülkeler  hakkında detaylı bilgi için lütfen Erasmus+ Program Rehberi?ni inceleyiniz)

Yeni öğretim metotları sunarak yükseköğretim kurumları ve işyerleri arasında yaratıcılık, yenilik ve girişimciliği arttırmaya yönelik büyük ölçekli ortaklıklar (Bilgi Ortaklıkları) ve sektörlere yönelik yenilikçi mesleki eğitim-öğretim metotları yoluyla istihdam edilebilirliği arttırabilmek için eğitim ve öğretim kurum/kuruluşları arasında ortaklıklar (Sektörel Beceri Ortaklıkları) oluşturulmasına imkan sağlanıyor,

Hareketlilik ve ortaklık fırsatları yeni dönemde önemli ölçüde güçlendiriliyor ve özellikle yükseköğretim /mesleki eğitim öğrencileri, öğretmenler, eğiticiler ve gençlik çalışanları için hibe imkanları arttırılıyor.

Erasmus+ Programı Hangi Alanları Destekleyecek?

Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen faaliyetler temel olarak 3 Ana Eylem (AE, Key Action, KA)  ve 2 Özel Eylem altında toplanıyor: Bu Eylemlerden "Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği" yükseköğrenim ile iligi kısmı oluşturuyor.


  ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ

    Erasmus+ Programı; 5 milyondan fazla kişi için AB sınırları içinde ve/veya dışında bireylere öğrenme fırsatları sağlıyor. Bireylerin öğrenme hareketliliğine yönelik faaliyetler aşağıdaki biçimlerde olabilir:

  • Eğitim

  • Öğrenim/Öğretim

  • Staj

  • Profesyonel gelişim

  • Yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri

  • Gönüllü çalışmalar

Yükseköğretim alanında ise; program ülkelerindeki yararlanıcılar, Avrupa sınırları içerisinde veya dünyanın herhangi bir yerindeki yükseköğretim kurumlarında eğitim alma ve ders verme fırsatına sahip olacaklar. Bu sayede Erasmus+ Programı ile Avrupa?da yükseköğretime olan ilginin arttırılması ve aynı zamanda Avrupa dışındaki ülkelerde yükseköğretimin geliştirilmesi için elverişli bir ortam oluşturulacaktır.

Konu ile ilgili detaylı bilgi için lütfen http://www.ua.gov.tr/programlar/erasmus-program%C4%B1

web sayfasını inceleyiniz.

Neden BÖTE?

İlkokullara 'Kodlama' Dersi Geliyor

 

İlkokullara yeni bir ders daha geliyor. Bilim,

 

 

Sanayi ve teknolloji Bakanı Fikri Işık 

 

 

İlkokullara kodlama desleri gelmesi için Milli

 

 

Eğitim Bakanlığına teklifte bulunacaklarını

 

 

belirterek, "Daha ilkokul çağında yavrularımız 

 

 

kodlamayı öğrensin." dedi.

 

Son Zamanlarda 
8

SEMİNER

yurt dışında probleme dayalı öğrenme konusunda eğitim almış öğretmenlerden bir gün boyunca eğitim alabileceksiniz.

6-8

9. Uluslararası BÖTE Kurultayı

 

 Yakın Doğu Üniversitesin de gerçekleşecektir. Tüm BÖTE öğrencilerini ve öğretim elemanları ağırlanacaktır.

İletişim

Tel: 0324-341-2417

Fax: 0324-341-2823

Mail: bilgisayar.ogretim.teknolojileri@mersin.edu.tr

Adres: Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yenişehir Yerleşkesi     GMK Bulvarı 33000 
Yenişehir / MERSİN 

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus

© 2023 BY FREE LINE CREATIVE STUDIO. PROUDLY MADE BY WIX.COM

bottom of page